Κέντρο Καινοτομίας και πρωτογενούς τομέα στον Κατσικά

katsikas kentro kainotomia (1)

Ένα νέο πάρκο αφιερωμένο στον πρωτογενή τομέα και παραγωγή φαίνεται ότι σχεδιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου στην περιοχή της Γαλακτοκομικής Σχολής που της έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόσφατα τον χώρο αυτό επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και έγινε μία πρώτη συζήτηση για τον σχεδιασμό που υπάρχει.

Η έκταση ανέρχεται σε χίλια στρέμματα περίπου και έχει παραχωρηθεί για τα επόμενα 35 χρόνια.

«Ο  Υπουργός μου έδωσε το «πράσινο» φως για κάποιες σκέψεις που έχουμε για την αξιοποίηση της έκτασης. Είναι μια πολύ ωραία περιοχή που πρέπει να αποδοθεί, εκτός από Κέντρο Καινοτομίας στα αρωματικά φυτά και τις σπάνιες φυλές και στην αγορά παραγωγών, αλλά και στην «αναπνοή» του κόσμου. Επίσης, υπάρχει ένα ωραίο έργο που γίνεται στην περιοχή από το Δήμο Ιωαννιτών και είναι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, που ξεκινά από την οδό Γεννηματά  και φτάνει στο ΠΕΑΚΙ. Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δείχνουν διάφορα πράγματα που μπορούμε  να αλλάξουμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης χωρίς προς το παρόν να δώσει περισσότερα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ