Κέντρο για αγγειακά εγκεφαλικά στο Πανεπιστημιακό

argiropoulou

Κέντρο Μηχανικής Θρομβεκτομής για την αντιμετώπιση αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων θα λειτουργήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Υγείας και  όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις της η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Μαρία Αργυροπούλου η προετοιμασίας για την υλοποίηση του σχεδιασμού έχει ήδη ξεκινήσει.

Το κέντρο θα καλύπτει τις ανάγκες της Ηπείρου, αλλά και όσες προκύπτουν από περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου και την Αιτωλοακαρνανία.

 «Είναι κάτι που αποτελεί προσφορά στον άνθρωπο» σημείωσε η κ. Αργυροπούλου.

Οι πρώτοι επεμβατικοί ακτινολόγοι έχουν φτάσει ήδη στο Νοσοκομείο, θα ζητηθεί νέος αγγειογράφος και με τις πλέον σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους θα μπορούν να αντιμετωπιστούν αγγειακά εγκεφαλικά.

Όπως τόνισε η κ. Αργυροπούλου θα πρέπει να γίνει προμήθεια ενός νέου μαγνητικού στα επείγοντα για την γρήγορη διάγνωση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του ασθενούς.

«Το ΠΓΝΙ θα είναι σαν ένα κεντρικό αεροδρόμιο και τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής θα είναι κάτι σαν δορυφόροι του, που θα συνδέονται σε 24ωρη βάση και θα μειώνουν την απόσταση και το χρόνο επέμβασης», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Αργυροπούλου θέλοντας να αναδείξει την αξία του Κέντρου για όλη την Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα.

Έχουμε δρόμο ακόμη, κατέληξε σημειώνοντας ότι η επιλογή των Ιωαννίνων για την δημιουργία του Κέντρου αποτελεί μία πολύ αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ