Στα πρόθυρα λουκέτου τα Κέντρα Υγείας… Η 6η ΥΠΕ βάζει μαχαίρι στις εφημερίες των γιατρών!

esi kentro igeias

esi kentro igeiasΤραγικές είναι οι συνθήκες που δημιουργούνται στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, τις μονάδες δηλαδή εκείνες, που κάτω από δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες, παρέχουν υπηρεσίες σε κατοίκους ορεινών, μειονεκτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχει αναδειχθεί με ένταση το πρόβλημα στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου, όμως η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Και μάλλον τα χειρότερα έπονται καθώς σε έγγραφο της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) προτείνεται στους διοικητές των νοσοκομείων, καθώς και στους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, να προβούν σε εκκαθάριση των εφημεριών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο με περικοπή περίπου 35%.

Έτσι εφημερίες των γιατρών που έγιναν κανονικά, κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, προτείνεται να μην καταβληθούν στους δικαιούχους.

Το μεγάλο πρόβλημα με τη λειτουργία εν γένει των Κέντρων Υγείας ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου έτους με τη μεταφορά των συγκεκριμένων μονάδων στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από τα νοσοκομεία στα οποία υπάγονταν ως τότε.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο μπαίνει ουσιαστικά «λουκέτο» στα Κέντρα Υγείας.

Η μείωση των χρηματικών κονδυλίων για το 2015 χαρακτηρίζεται από όλους εξωπραγματική και αρκετή από μόνη της να βάλει λουκέτο στα Κέντρα Υγείας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ