ΚΕΔΕ: Λύση στο θέμα πληρωμής των συμβασιούχων

DHMOSIO 10 7

DHMOSIO 10 7

Να προβεί η κυβέρνηση σ΄όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των συμβασιούχων, τις συμβάσεις των οποίων οι δήμοι παρέτειναν , όπως ορίζει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, τονίζει ότι οι δήμοι από την πρώτη στιγμή έπραξαν «το καθήκον τους ανανεώνοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, η οποία επιχείρησε από την αρχή να επιρρίψει ευθύνες στους δημάρχους, κατέρρευσαν. Παρά την ανανέωση των συμβάσεων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής τους».

Οι επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα με το επιχείρημα ότι ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι αντισυνταγματικός. Για την περίπτωση ελάχιστων δήμων που δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος που προκύπτει, ο κ. Πατούλης ζητεί, όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στις περιφέρειες, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αναγκαία ποσά μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ