Και ξανά ο ΕΦΕΤ στα νερά Κωστηλάτα….

NERO_MPOYKALIΓια δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, έρχεται στην επικαιρότητα και μάλιστα με εξαιρετικά αρνητικό η λειτουργία της μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «Κωστηλάτα» στα Θεοδώριανα Άρτας.

Κι έρχεται στην επικαιρότητα μέσα από μία ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η οποία πάντως αφήνει αρκετά ερωτήματα αναπάντητα.

Ο ΕΦΕΤ κάνει γνωστό ότι μετά από έλεγχο επέβαλε πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ στο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ Α.Ε. – EUROWATERLAND στα Θεοδώριανα Άρτας, διότι, όπως σημειώνει διαπιστώθηκαν :

– Κατοχή μη ασφαλών τροφίμων.

– Έλλειψη άδειας λειτουργίας.

– Μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

– Μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας αναφορικά με την ευθύνη των

επιχειρήσεων τροφίμων.

Λίγους μήνες πριν, τον Ιανουάριο και αφού είχε προηγηθεί ένα άλλο πρόστιμο από τον ΕΦΕΤ για εντοπισμό βρωμικών ιόντων στο νερό και για έλλειψη άδειας λειτουργίας, η βιομηχανία ανακοίνωνε την αποκατάσταση του προβλήματος όπως και την χορήγηση της αδειοδότησης.

Αν λοιπόν αδειοδοτήθηκε τότε πως είναι δυνατό έξι μήνες αργότερα ο ΕΦΕΤ να διαπιστώνει και να ανακοινώνει «έλλειψη άδειας λειτουργίας». Αν πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων του οργανισμού καλό θα είναι να διευκρινιστεί άμεσα καθώς το θέμα αφορά στη δημόσια υγεία και δεν χωρούν τέτοια.

Επιπλέον οφείλει να εξηγήσει ποια είναι τα μη ασφαλή τρόφιμα, τα οποία είναι πιθανό να είχαν ως αποδέκτες τους καταναλωτές.

Κι εν τέλει επειδή έχει πολύς θόρυβος με τη συγκεκριμένη μονάδα, έχουν υποχρέωση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν τις ανάλογες απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ