Και το όνομα αυτού…Λουκάς Παπαδήμος!

PAPADIMOSΣτο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Λουκάς Παπαδήμος για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, στο οποίο συμμετείχαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, συνεδρίασε για περίπου δύο ώρες -από τις 10:00 έως τις 11:45- και κατέληξε στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 και κατά την είσοδό του δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Καλό κουράγιο στο έργο σας» ευχήθηκαν τον κ. Παπαδήμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να ορκιστεί εντός της ημέρας -πιθανώς εντός των επομένων ωρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει τροποποιήσει το πρόγραμμά του.

Οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ μετά το ναυάγιο της υποψηφιότητας Πετσάλνικου, στην οποία οδήγησαν οι σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων και υπουργών της απερχόμενης κυβέρνησης.

Ακολούθησε σειρά τηλεφωνημάτων το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ