Και στη διαχείριση των απορριμμάτων η ΔΕΥΑΙ

xytaΤο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου για διεύρυνση του αντικειμένου της και του πεδίου δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΙ.

Έτσι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης θα μπορεί πλέον να δραστηριοποιηθεί στη συγκέντρωση, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων, στην μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων τηλεθέρμανσης, στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων φυσικού αερίου, στην εμφιάλωση και εμπορία νερού.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, ο βασικός λόγος της τροποποίησης αυτής είναι να υπάρξει ετοιμότητα στην επιχείρηση, που διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό, να λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Φορέα Διαχείρισης. Αυτό θα κριθεί και θα αποφασιστεί από το κόστος που θα προκύψει για την διαχείριση μέσω του διαγωνισμού για την ανάθεση λειτουργίας του έργου που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αν δηλαδή διαπιστωθεί ότι το κόστος αυτό είναι υψηλό για τους δήμους και κατ’ επέκταση για τους πολίτες, τότε θα υπάρχει το εναλλακτικό σενάριο ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας από την ΔΕΥΑΙ, με τιμές αρκετά χαμηλότερες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προχωρήσει η Προγραμματική Σύμβαση Δήμου και ΔΕΥΑΙ για την είσπραξη τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και προστίμων.

Με τον τρόπο αυτό οι δημότες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες θα εξυπηρετούνται τοπικά, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν στην πόλη και στα ταμεία της επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ