Και πάλι όλα….στο μηδέν….

BOYLHΗ κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο το ζητούμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή σωτηρίας απομακρύνεται για να μην πούμε ότι καθίσταται ανέφικτο και με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών να προβάλει ως βέβαιη, έληξε το πολιτικό θρίλερ των τελευταίων ημερών, αφήνοντας όμως και πάλι τα πάντα στο μηδέν.

Οι δύσκολες ώρες για την Ελλάδα και για τους Έλληνες δεν έχουν τέλος και η λύτρωση στην τραγωδία δεν επήλθε καθότι οι από μηχανής Θεοί υπήρξαν μόνο στα χρόνια του Σοφοκλή.

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ναι, στην κρίσιμη διαδικασία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου πως θα προχωρήσει άμεσα σε συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας. «Ναι» ψήφισαν οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η κα. Λουκα Κατσέλη, η οποία αργότερα επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Η ομιλία του πρωθυπουργού νωρίτερα ικανοποίησε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όχι όμως και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος -εκτός Βουλής- απέρριψε την πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας λέγοντας πως «μόνη λύση είναι οι εκλογές».

Στην ψηφοφορία απούσες ήταν οι Έλσα Παπαδημητρίου και Μιλένα Αποστολάκη.

Το ότι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά το πέρας της διαδικασίας η κυρία Λούκα Κατσέλη. Εξηγώντας είπε ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, δηλαδή ότι θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα διασφαλίσει την 6η δόση και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και θα πάει σε εκλογές μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, δηλαδή το Φεβρουάριο, όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αργότερα, ανακοινώθηκε πως με απόφαση του Γ.Παπανδρέου η Λούκα Κατσέλη επανεντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ