Και νέα έργα της Ηπείρου στο ΕΣΠΑ

ESPA1Δύο νέα έργα, που αφορούν τους Δήμους Αρταίων και Ζηρού, προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συγκεκριμένα επελέγησαν προς χρηματοδότηση οι πράξεις:

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας- Τζαβέλλα – Πύρρου Δήμου Αρταίων με προϋπολογισμό 525.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τις «Αστικές μεταφορές». Ανάπλαση κεντρικών οδών της πόλεως Φιλιππιάδας, με προϋπολογισμό 1.195.980 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση».

Φορείς υλοποίησης των δύο έργων, είναι αντίστοιχα ο Δήμος Αρταίων και ο Δήμος Ζηρού.

Προς υπογραφή οι συμβάσεις για την Αποχέτευση Δήμου Πάργας και τη Διαδραστική αίθουσα Γιαννιώτικης αργυροχοΐας

Παράλληλα με τις εντάξεις νέων έργων, προωθείται και η δημοπράτηση άλλων δύο, που έχουν ενταχθεί με πρόσφατες αποφάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για την «αποχέτευση δημοτικών διαμερισμάτων και οικισμού Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 8.017.694, 79 ευρώ και για τη «Δημιουργία διαδραστικής αίθουσας της τέχνης της Γιαννιώτικης αργυροχοϊας», προϋπολογισμού 587.048,79 ευρώ.

Και για τα δύο έργα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, με σημερινές της αποφάσεις – που υπογράφονται από τον Περιφερειάρχη – διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη (για το πρώτο υπό προϋποθέσεις) για τα σχέδια σύμβασης. Φορείς υλοποίησης είναι οι Δήμοι Πάργας και Ιωαννιτών, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ