Και εισαγόμενη μεθαδόνη!!!

METADONIΟι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας μπορεί να συνήθισαν την τελευταία χρονιά τη θέα μεγάλων ποσοτήτων χασίς, να εισάγονται με διάφορους τρόπους από τη γειτονική Αλβανία.

Όμως δεν μπόρεσαν να μην δηλώσουν έκπληκτοι από τη νέα….επιχείρηση που προφανώς στήνουν κάποιοι με τη μεταφορά μεθαδόνης από τη γείτονα χώρα.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών οδηγήθηκαν στη σύλληψη ενός νεαρού Αλβανού, ο οποίος διέμενε μόνιμα όχι όμως νόμιμα στη Νέα Σελεύκεια. Ο νεαρός είχε στην κατοχή του εκατό γραμμάρια μεθαδόνης.

Τη μεθαδόνη, σε φιαλίδια των 10 γραμμαρίων την είχε τοποθετημένη σε μπουκάλι από λάδι αυτοκινήτου. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και την κατέσχεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός υποστήριξε ότι παρέλαβε την ποσότητα από συμπατριώτη του, τον οποίο δεν κατονόμασε προκειμένου να την παραδώσει σε κάποιον Έλληνα, για τον οποίο επίσης δεν έδωσε στοιχεία, έναντι του ποσού των 1500 ευρώ.

Η μεθαδόνη χορηγείται ως υποκατάστατο σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, συχνά όμως διακινείται παράνομα μεταξύ των τοξικομανών.

Κι ενώ οι περιπτώσεις όπου τέτοιες ποσότητες κατάσχονται από την Αστυνομία δεν είναι σπάνιες, είναι όντως σπάνιο να εντοπίζεται και να κατάσχεται μεθαδόνη εισαγόμενη από την Αλβανία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ