Και απόγευμα αιτήσεις στην Κοινωφελή Εργασία

EKI_OYRESΟι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα της ανεργίας αποτυπώνεται τις μέρες αυτές στις ουρές που σχηματίζονται στο Εργατικό Κέντρο όπου κατατίθενται αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι θέσεις εργασίας για το νομό Ιωαννίνων, μέσω του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ ανέρχονται σε 1250 και στην Ήπειρο σε 2950, ανάλογες όμως δράσεις στην Περιφέρεια υλοποιούν και άλλοι φορείς, κυρίως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Φυσικά το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά δίνει ανάσα με εκατοντάδες ανέργους που θα απασχοληθούν για πέντε μήνες.

Το Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου (ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε) ανακοινώνει ότι το γραφείο κατάθεσης των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που στεγάζεται στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σήμερα Πέμπτη 29/3/2012 θα παραμείνει ανοικτό έως τις 18.00 μ.μ, ενώ αύριο Παρασκευή 30/3/2012, τελευταία ημέρα κατάθεσης των αιτήσεων, θα παραμείνει ανοικτό από τις οκτώ το πρωί έως αργά το βράδυ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αυτοπρόσωπης κατάθεσης των αιτήσεων.

Παράλληλα συνιστά στους ανέργους, προκειμένου να αποφύγουν την αναμονή και την ταλαιπωρία, να επιλέγουν και τον εναλλακτικό τρόπο αποστολής των αιτήσεων, μέσω συστημένης ταχυδρομικής επιστολής, η οποία αποτελεί την πλέον ασφαλή μέθοδο κατάθεσης των αιτήσεων.

Η διεύρυνση του ωραρίου και η στελέχωση του γραφείου με επιπλέον προσωπικό κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής προσωπικού για τη στελέχωση φορέων της Π.Ε Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ