ΚΔΑΠ και Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία!

KDAP FI

KDAP FI

Στην ίδρυση και λειτουργία δύο νέων δομών προχωρά ο ΟΚΠΑΠΑ, με βάση απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Πρόκειται για το ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία και τη δομή Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία.

Είναι δύο νέες πολύ σημαντικές δομές που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες και θα ανακουφίσουν πολλές οικογένειες του Δήμου μας.

Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση νέων με αναπηρίες, η κοινωνική ένταξή τους, η στήριξη των οικογενειών τους και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους.

Όσον αφορά το σκοπό της δομής Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων.

Το ΚΔΑΠ θα στεγαστεί σε χώρο κατάλληλο και πλήρως εξοπλισμένο σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές που απαιτούνται και θα στελεχωθεί όπως και η δομή Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στόχος είναι να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι απαιτούμενες διαδικασίες αδειοδότησης, ελέγχων, προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στελέχωσης από κατάλληλο και εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε το νέο ΚΔΑΠ όπως και το Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία, να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. υλοποιεί τις διακηρύξεις και το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, ενώ ικανοποιεί και το χρόνιο αίτημα της Ένωσης Γονέων για ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ για ΑμΕΑ από το Δήμο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ