«Κακό ριζικό ταλαιπωρεί το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ζηρού». Με την φράση αυτή σχολιάζουν κάτοικοι της περιοχής όσα… δεινά συνοδεύουν την λειτουργία του!
Μετά τις παλινωδίες μελών της νέας δημοτικής αρχής, που ευτυχώς στην πορεία διορθώθηκαν και η δομή ξαναλειτούργησε, ήρθε η πυρκαγιά του Αυγούστου από την οποία γλίτωσε και πάλι.
Ήταν ωστόσο χωρίς ρεύμα και προβλέπονταν να δεχτεί τους ωφελούμενους από 16 Σεπτεμβρίου καθώς στις 15 ήταν αργία για τη Φιλιππιάδα, του Αγίου Βησσαρίωνα.
Την ημέρα εκείνη πήγε κι ο εργολάβος που ανέλαβε εργασίες καθαρισμού και κόβοντας ένα δέντρο κατέστρεψε ολοσχερώς το στέγαστρο στην είσοδο του κτιρίου και μέρος της στέγης του κυρίως χώρου.

Κατέρρευσε ως και το ταβάνι μαζί με τη στέγη, οπότε η δομή δεν δέχτηκε και πάλι τους ωφελούμενους..
Υπάρχουν διαβεβαιώσεις για άμεση αποκατάσταση των ζημιών προκειμένου το ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ να λειτουργήσει και πάλι.. Κι όλα αυτά για μία κοινωνική δομή που έπρεπε να είναι καμάρι για όλους και στολίδι για την περιοχή..