Καύσιμα κι ωράριο «αδύναμοι» κρίκοι του αεροδρομίου

AEROPLANO IOAN

AEROPLANO IOAN

Το ωράριο λειτουργίας και η απουσία σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων, παραμένουν δύο από τους αδύναμους κρίκους του αεροδρομίου Ιωαννίνων… Κι αναφερόμαστε σε αυτά τα δύο ζητήματα, καθώς μπορούν να λυθούν άμεσα και χωρίς κανένα κόστος και συνάμα να αλλάξουν την εικόνα του αεροδρομίου και σίγουρα να το ζωντανέψουν.

Το θέμα των καυσίμων είναι παλιό και έχει ταλαιπωρήσει αρκετούς. Το Epiruspost έχει αναφέρει αρκετές φορές ότι έχει κατατεθεί αίτημα από ιδιωτική εταρία για την εγκατάσταση σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων για ελαφρά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Μάλιστα η εταιρεία στο έγγραφό της προς την ΥΠΑ τόνιζε ότι αναλαμβάνει όλα τα έξοδα εγκατάστασης, συντήρησης και λειτουργίας του σταθμού καυσίμων, αρκεί να τους υποδειχθεί ο κατάλληλος χώρος για την λειτουργία του.

Παρότι πέρασαν μήνες από τότε, απάντηση δεν υπάρχει..

Το θέμα του ωραρίου λειτουργίας του αεροδρομίου ανοίγει και πάλι με αφορμή την πρόταση που καταθέτει η Αερολέσχη Ιωαννίνων προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το θερινό ωράριο, σύμφωνα με όσα παραθέτει η Αερολέσχη θα είναι ίδιο με του 2016. Το αεροδρόμιο θα ανοίγει δηλαδή στις οκτώ και τέταρτο το βράδυ για τις απογευματινές πτήσεις.

Η Αερολέσχη ζητά το αεροδρόμιο να ανοίγει στις έξι και μισή το απόγευμα και να αναπροσαρμοστεί ανάλογα το πρωινό ωράριο καθώς σε αυτό εξυπηρετείται μόνο μία πτήση.

Η αλλαγή αυτή, θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς θα αυξήσει τον χρόνο για απογευματινές τοπικές πτήσεις.

Το αεροδρόμιο θα μπορούσε να είναι αυθημερόν προορισμός για περισσότερα αεροσκάφη της Γενικής Αεροπορίας .. Αυτά τα δύο προκύπτει ότι τα έσοδα από την πληρωμή φόρων θα είναι αυξημένα για την ίδια την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας..

Απομένει η απάντηση της ίδιας..

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ