Καβγάς του Δήμου με τους πολύτεκνους

Καβγάς άναψε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Πολυτέκνων με αφορμή τα παράπονα του δεύτερου για το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ.

Ο Σύλλογος ισχυρίζεται ότι η μείωση που ισχύει στα τιμολόγια καταργείται με την ενηλικίωση των παιδιών ακόμη κι αν αυτά παραμένουν άνεργα με τις οικογένειές τους.

Η Δημοτική Αρχή απαντώντας ισχυρίζεται ότι η ευαισθησία της αποδεικνύεται στην πράξη συμπληρώνει όμως πως «το αίτημα όμως του Συλλόγου Πολυτέκνων για διαπαντός ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ, χωρίς άλλα κριτήρια, είναι κατάφορα άδικο απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες πληθυσμού που εντάσσονται στο ίδιο καθεστώς.

Ως γνωστόν η ιδιότητα του πολύτεκνου παύει να ισχύει μόλις τα τέκνα του συμπληρώσουν τα 23 χρόνια τους, ή τα 25 αν σπουδάζουν. Η ΔΕΥΑΙ όμως επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους πολύτεκνους των Ιωαννίνων δεν προχωρά στη διαγραφή τους από το κοινωνικό τιμολόγιο ακόμη κι αν τα τέκνα τους είναι άνω των 25 ετών, αρκεί αυτά να φιλοξενούνται στο ίδιο σπίτι».

Με τους πολύτεκνους καταλήγει η ανακοίνωση, υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Συλλόγου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Μάκη Χρυσοστόμου, στις 15 Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου.

Τέλος, υπεύθυνος για τις επίσημες θέσεις του κ. Χρυσοστόμου δεν είναι άλλος παρά μόνο ο ίδιος και δεν μπορεί κανείς να επικαλείται δηλώσεις του κατά το δοκούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ