Καβγάδων συνέχεια για νερό και ΔΕΥΑΙ..

Η αντιπαράθεση μεταξύ παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της Δημοτικής Αρχής είναι κάτι που είθισται.. Η αντιπαράθεση μεταξύ παρατάξεων της αντιπολίτευσης σίγουρα είναι κάτι που δεν συνηθίζεται..

Στα Γιάννινα όμως συμβαίνει κι αυτό..

Η παράταξη «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση είναι αυτή που απαντά στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα.

Μάλιστα χρησιμοποιεί εξαιρετικά αιχμηρό τόνο και ύφος…

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Φαίνεται ότι η προεκλογική περίοδος μπήκε για τα καλά και με τον κλασικό τρόπο, «δεν έχει σημασία τι θα πεις, αρκεί να το πεις δυνατά». Έτσι η παράταξη «Γιάννενα-Τώρα» μέσω μιας συνέντευξης ανέδειξε «δημοκρατικά» τον ηγέτη της και «τάχωσε» και στη ΔΕΥΑΙ.Η προχειρότητα της παράταξης στις τοποθετήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταφέρθηκε τώρα και στις συνεντεύξεις τύπου.

Άλλωστε η ΔΕΥΑΙ αποτελεί ένα από τα πολλά αδύνατα σημεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Όμως από τα προβλήματα που παρουσιάζει η ΔΕΥΑΙ μέχρι την απαξίωση της και δημιουργία εντυπώσεων για τη ποιότητα του πόσιμου νερού στη πόλη υπάρχει μια απόσταση,νεοφιλελεύθερη μεν αλλά απόσταση.Δηλώσεις σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και μάλιστα ατεκμηρίωτες κρίνονται ως ανεπίτρεπτες. Είναι ικανές αφενός να δημιουργήσουν συνθήκες πανικού, αφετέρου αποπροσανατολίζουν εμπεδώνοντας στους συμπολίτες τη διαφαινόμενη απαξίωση τους προς τηνεπιχείρηση.

ΟΙ επικεφαλείς των παρατάξεων μπορεί να μένουν οι ίδιοι, οι δήμαρχοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά η ΔΕΥΑΙ ανήκει στους δημότες.

Η Δημοτική αρχή και στο θέμα της ΔΕΥΑΙ κινείται με «προσεκτικά» βήματα επί τέσσερα χρόνια κάνοντας πολιτική ισορροπιών.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ καλείται να αναθεωρήσει πρακτικές του παρελθόντος, να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να θέσει στόχους με τρόπο ώστε να μεταβεί επιτυχώς σε μια νέα εποχή προς όφελος της πόλης. Αυτή η μετάβαση μας αφορά όλους ή θα έπρεπε να μας αφορά.

Προτεραιότητες θα πρέπει να είναι:

-Η εξυπηρέτηση του δημότη σε όλα τα επίπεδα.

– Η εξυγίανση των οικονομικών της ΔΕΥΑΙ.

-Η πραγματική κοστολόγηση των υπηρεσιών και η συμπερίληψη του περιβαλλοντικού οφέλους.

-Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενεργειακής αναβάθμισης με ταυτόχρονη μείωση του κόστους αυτού.

-Ο συνεχής εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων .

-Η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

-Η μείωση του κόστους των συνδέσεων της αποχέτευσης.

-Η αναβάθμιση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού.

-Η ολοκλήρωση των έργων ένταξης όλων των οικισμών στο αποχετευτικό δίκτυο.

-Η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ.

Στη νέα εποχή απαιτούνται προγραμματικές συγκλήσεις που θα υπηρετούν συμφωνημένους στόχους, με σαφή χρονικό προσδιορισμό και εν γνώσει των δημοτών ώστε να διασφαλίζεται και ο δημοκρατικός έλεγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ