Θέμα χρόνου τα καύσιμα… Στο Eurocontrol η έκθεση για το δορυφορικό σύστημα προσέγγισης

aerapolo

aerapolo

Θέμα χρόνου είναι πλέον η τοποθέτηση δεξαμενών στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, γεγονός που θα λύσει το πρόβλημα ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πηγές, οι δεξαμενές θα είναι σε λειτουργία αρκετά νωρίτερα από τον Φεβρουάριο, οπότε ξεκινούν οι πτήσεις της Κυπριακής TUS που θα συνδέσει την Λάρνακα με τα Ιωάννινα.

Ήδη στους χώρους του αεροδρομίου έχουν γίνει δύο επισκέψεις από στελέχη της BP και μία από στελέχη της ΕΚΟ. Και οι δύο εταιρίες, πολύ σύντομα, θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση των δεξαμενών για τον ανεφοδιασμό.

Ο κανονισμός άλλωστε επιτρέπει την συνύπαρξη δύο ή και περισσοτέρων εταιριών, γεγονός που διευκολύνουν και οι χώροι του αεροδρομίου.

ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το θέμα ανεφοδιασμού με καύσιμα ήταν ένα από τα σοβαρά που αντιμετώπιζε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και επιτέλους οδεύει στη λύση του.

Το δεύτερο, που παραμένει και ταλαιπωρεί όλους, ειδικά την χειμερινή περίοδο, είναι αυτό της προσέγγισης σε μέρες με χαμηλή νέφωση.

Ήδη η εγκατάσταση του δορυφορικού συστήματος που επιτρέπει τυφλή προσγείωση έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON που υλοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων πέντε κρατών.

Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας -η Ιταλία ήταν επικεφαλής εταίρος του έργου- μετά από έλεγχο που έκανε σε όλα τα αεροδρόμια, έχει υποβάλλει την έκθεσή της στο Eurocontrol.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξέτασή της -είτε υπάρξουν είτε όχι παρατηρήσεις- το σύστημα που στηρίζεται αποκλειστικά στους δορυφόρους της Ευρώπης, θα τεθεί σε λειτουργία, οπότε στην πράξη πλέον θα φανεί ο βαθμός στον οποίο επιλύονται τα συγκεκριμένα προβλήματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ