Κατώτεροι των περιστάσεων.. Παρέμεινε το «μηδέν» των μεταθέσεων!

arxigeio elas

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε σε όλη την χώρα με το πάγωμα των μεταθέσεων αστυνομικών υπήρξε ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι «ρυθμίστηκε η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων που είχαν προκηρυχθεί τον Ιανουάριο από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων».

Η εκ νέου συνεδρίαση του Συμβουλίου είχε οριστεί για σήμερα Πέμπτη. Και για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ο απόλυτος εμπαιγμός. Το συμβούλιο μεταθέσεων τακτοποίησε εκκρεμότητες αλλά μεταθέσεις μηδέν… Μηδέν και για την Ήπειρο.

Οι υποσχέσεις έμειναν κενό γράμμα. Ούτε μία μετάθεση λοιπόν.. Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων τα λέει όλα.

«Δυστυχώς σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2022, καλούμαστε ξανά να διακηρύξουμε προς πάσα κατεύθυνση τη σταθερή πίστη μας τόσο στις δημοκρατικές μας αρχές όσο και στη νομιμότητα των πράξεών μας.

Μετά την συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, που προκάλεσε με τις μεθοδευμένες αποφάσεις του την αποχώρηση του εκπροσώπου μας και κατά συνέπεια, την καθολική διαμαρτυρία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, τονίσαμε προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ότι δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση από τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 100/2003. Πολλώ δε μάλλον, ότι είναι χρέος τους η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία των δικαιωμάτων των αστυνομικών που σε συνθήκες πρωτοφανών οικονομικών δυσχερειών, καλούνται ξανά να βγάλουν ασπροπρόσωπο το αστυνομικό σώμα. «Κλειδί» για την επικράτηση του αισθήματος δικαίου ήταν η παραδοχή ότι πρέπει να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα όσων έχουν αιτηθεί μετάθεση και το δικαιούνται κατά τις διατάξεις του Π.Δ.100/2003.

Δυστυχώς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, στην οποία ο εκπρόσωπός μας δεν συμμετείχε για τους ουσιαστικούς λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει, στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων, ενώ υποτίθεται ότι θα ρύθμιζε τις ανωμαλίες που είχαν συντελεστεί το προηγούμενο διάστημα.

Γίνεται σαφές για μια ακόμα φορά ότι για την Ομοσπονδία μας, για το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της, κάθε απόπειρα κατάργησης του αξιοκρατικού συστήματος μεταθέσεων, συνιστά παραβίαση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Η ιστορική κατάκτηση της Ομοσπονδίας, η «ασπίδα» σε κάθε αυθαιρεσία και καταχρηστική απόφαση των διοικούντων, είναι αδιαπραγμάτευτη. Χρέος όλων μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής παραβίαση της νομιμότητας.

Η Ομοσπονδία, ως θεματοφύλακας αρχών και αξιών, των κατακτήσεων, αλλά και των οραμάτων μας για μια πιο αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία, συνεχίζει τον αγώνα της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ