Κάτι κινείται στο έργο Τύριας- Θεσπρωτικού

DROMOSΜετά από πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα του οδικού άξονα Τύρια – Θεσπρωτικό.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημέρωσε το Σώμα για το ιστορικό του έργου και τις προοπτικές χρηματοδότησης που υπάρχουν. Αναφερόμενος στο τμήμα Τύρια – Σιστρούνι, τόνισε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ», οφείλεται στην δικαστική εμπλοκή που υπήρξε με τον πρώτο μειοδότη.

«Ενώ εκλήθη, δεν έφερε ποτέ τις προβλεπόμενες εγγυητικές επιστολές και τη λύση έδωσε πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αποφάσισε ότι μπορεί να υπογραφεί σύμβαση με το δεύτερο μειοδότη και έτσι προχωρούν οι σχετικές διαδικασίας. Θα γίνει προσπάθεια το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αν χρειαστούν κάποιες πρόσθετες μελέτες που απαιτεί το ΕΣΠΑ θα εκπονηθούν και αυτές».

Για το τμήμα Γέφυρα Μπακόλα – Θεσπρωτικό, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου 2012 θα πρέπει να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες που υπάρχουν με το Δασαρχείο, ώστε στη συνέχεια να προωθηθεί προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αποδέχτηκε δε την πρόταση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, να εξεταστεί η δυνατότητα προώθησης του έργου στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» στην περίπτωση που τελικά το τμήμα Τύρια – Σιστρούνι ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Τέλος ο Περιφερειάρχης για το τμήμα Σιστρούνι – Γέφυρα Μπακόλα, ενημέρωσε το Σώμα, ότι η ανακατασκευή του δεν είναι δυνατό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, επειδή έχει χρηματοδοτηθεί από το Γ΄ ΚΠΣ και θα επιδιωχθεί η εκπόνηση νέας μελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ