Κάτι κινείται στη σύνδεση Τύριας Θεσπρωτικού

DROMOSΜε ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου που αφορά το τμήμα Θεσπρωτικό –Αυχένας Νταλαμάνι- Γέφυρα Μπακόλα, προκειμένου να εξευρεθεί πηγή χρηματοδότησης για την κατασκευή του οδικού άξονα που θα ενώσει τους Νομούς Πρέβεζας και Ιωαννίνων, στην περιοχή Λάκκας Σουλίου.

Απώτερος στόχος βέβαια είναι η σύνδεση του Θεσπρωτικού με την Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Τύριας, έργο που συζητείται για περισσότερα από δέκα χρόνια, χωρίς όμως να αποδειχθούν αρκετά για να πάρει σάρκα και οστά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση έγκρισης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εδαφολογικές και γεωλογικές μελέτες. Βασικός στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 και στην συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, διαδικασία που δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα, αφού αφορά μικρό μέρος εκτάσεων που πρέπει να απαλλοτριωθούν και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Το τμήμα του ίδιου άξονα που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Νομού Ιωαννίνων έχει ανάδοχο, όμως η εξέλιξη των εργασιών δεν είναι η επιθυμητή. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ολοκληρωθεί, εάν δεν προχωρήσει και το τμήμα της Πρέβεζας θα είναι ένας δρόμος τοπικής σημασίας, που θα απέχει πολύ από αυτόν που αρχικά είχε σχεδιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ