Κάτι δεν πάει καθόλου καλά…

epa08308213 Nurses prepare a test kit before collecting a specimen from a patient at a coroanvirus drive through testing location in Seattle, Washington, USA, 19 March 2020. UW Medicine is offering COVID-19 tests to patients with appointments after an initial screening.  EPA/STEPHEN BRASHEAR

Από τα μέσα καλοκαιριού διαφαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συντονισμό όσων έχουν επιφορτιστεί την διαχείριση των θεμάτων της πανδημίας.

Όσο περνάει ο καιρός αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο συντονισμός μεταξύ Πολιτικής Προστασίας –Υφυπουργού και Γενικής Γραμματείας- με τον ΕΟΔΥ, κάπου χωλαίνει..

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στον συντονισμό των δύο παραπάνω με τις περιφερειακές υπηρεσίες.

Ποιος κάνει ιχνηλάτηση, ποιος λαμβάνει αποφάσεις για καραντίνα, ποιος συντονίζει.. Στο άγνωστο..

Ότι έχει γίνει μέχρι τώρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καλή θέληση και στην αγωνία των τοπικών υπηρεσιών για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή.

Μόνο που τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι. Ειδικά όταν όλοι μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα που έρχεται!

Το περίφημο συντονιστικό που είχε λειτουργήσει στην Ήπειρο με την έναρξη της πανδημίας δεν υφίσταται πια. Χωρίς ποτέ να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν στην κατάργησή του..

Και προκύπτει η υπόθεση με τα τέσσερα ανήλικα στην Θεσπρωτία για να αναδείξει την παντελή απουσία της Αθήνας αλλά και την μοναδική της ικανότητα να δημιουργεί προβλήματα ακόμη και κει που δεν υπάρχουν…

Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας ή και αδιαφορίας είναι ότι μέχρι και τώρα στις τοπικές αρχές δεν έχει δοθεί καμία κατεύθυνση για την διαχείριση των κρουσμάτων στην Αγία Ελένη, ούτε έχει εκδοθεί απόφαση για καραντίνα στη δομή.

Η «καραντίνα» των ημερών αυτών είναι άτυπη και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην συνεργασία της τοπικής Πολιτικής Προστασίας με την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ