Καθυστερούν οι εντάξεις στο πρόγραμμα Μπαλτατζής

OIKONOMOYΤο μεγάλο ζήτημα με τις καθυστερήσεις στην εξέταση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στον Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», αναδεικνύει ο Βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Οικονόμου, από τις 1677 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί συνολικά σε όλη τη χώρα, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση για ελάχιστες από αυτές ενώ ο ρυθμός εξέτασης των υπολοίπων παραμένει υπερβολικά αργός.

Σε μια εποχή, όπως τονίζει ο Βουλευτής Ιωαννίνων «που όλη η κοινωνία προσδοκά αναπτυξιακές ανάσες, ευκαιρίες εργασίας, εξασφάλισης ενός μισθού και ενός εισοδήματος δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιων καθυστερήσεων».

Σημειώνεται ότι ο Άξονας 3 “Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας” στοχεύει κυρίως στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας. Δίνει μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση δραστηριοτήτων εκτός της γεωργίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και στην αναστροφή των δυσμενών τάσεων της πληθυσμιακής συρρίκνωσης σε μια ελκυστικότερη ύπαιθρο με προοπτικές ήπιας ανάπτυξης. Αποτελεί δηλαδή μια αρκετά εύστοχη απάντηση στα προβλήματα της σημερινής Περιφέρειας, προσφέροντας πραγματικές διεξόδους.

Ο Θανάσης Οικονόμου, θέτει στον Υπουργό καίρια ερωτήματα, που αφορούν:

– Πόσες από τις 1677 αιτήσεις έχει εξετάσει το Υπουργείο και ποια είναι η αιτία των καθυστερήσεων;

– Πόσες αιτήσεις που έχουν εξεταστεί αφορούν τα Ιωάννινα και πόσες είναι ακόμη σε εκκρεμότητα;

– Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την εξέταση των υπολοίπων;

– Πρόκειται να υπάρξει νέα πρόσκληση για νέες εντάξεις και για την ερχόμενη χρονιά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ