Καθολικό όχι στο υδροηλεκτρικό του Αγίου Γεωργίου

agios georgios piges

Ομόφωνο και μεγαλόφωνο «όχι» είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού στο υδροηλεκτρικό που προτείνεται να κατασκευαστεί στον Άγιο Γεώργιο.

Πρόκειται για την τρίτη φορά όπου το δημοτικό συμβούλιο ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα καθώς η εταιρεία που ενδιαφέρεται για την κατασκευή του επιμένει να το επαναφέρει παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις που έχουν προηγηθεί.

Η πρώτη απόπειρα για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού στον Άγιο Γεώργιο όπου και οι πηγές υδροδότησης έγινε το 2009 και η δεύτερη το 2021.

Και στις δύο περιπτώσεις η τοπική κοινωνία στάθηκε απέναντι στο συγκεκριμένο έργο.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και τώρα καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει εκ νέου για το έργο.

«Η δημιουργία ενός φράγματος στο συγκεκριμένο σημείο θα επηρεάσει και τις πηγές.. Αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία και έχοντας υπόψιν τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λέμε ένα μεγάλο όχι» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης συμπληρώνοντας πως ακόμη και η καλύτερη μελέτη  να κατατεθεί η τοπική κοινωνία πάλι όχι θα πει.

Ο Δήμαρχος αλλά και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν ότι θα είναι παρόντες όταν η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου συζητήσει το θέμα προκειμένου να γνωμοδοτήσει.

Σημειώνεται ότι αρνητική στην κατασκευή του έργου είναι και η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ