Καθηγητές στο ΤΕΙ οι εγκέφαλοι της σπείρας… «Χρυσωρυχείο» η κομπίνα με τα χέλια!

xelia

xelia

Δύο καθηγητές στο ΤΕΙ που έχουν και συγγενική σχέση, φέρονται ως οι εγκέφαλοι της μεγάλης κομπίνας με τα προστατευόμενα χέλια που εξάγονταν στην Κίνα!

Ο ένας εκ των ακαδημαικών συνελήφθη στην Πρέβεζα και ο δεύτερος στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο καθηγητές εδώ και δύο χρόνια πουλούσαν παράνομα στην Κίνα μεγάλες ποσότητες Anguilla Anguilla κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα αγόραζαν το γόνο προς 1.000 ευρώ το κιλό και στη συνεχεία το πωλούσαν στην Κίνα, όπου θεωρείται ντελικατέσεν, προς 12.500 ευρώ τοπ κιλό.

Μάλιστα για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές χρησιμοποιούσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ενώ τα χέλια τα έστελναν στην Κίνα «βαφτισμένα» τσιπούρες ή λαβράκια μέσα σε ειδικές συσκευασίες ώστε να φθάνουν ζωντανά.

Όταν η αστυνομία εισέβαλε στο εργαστήριο τους εντόπισε ποσότητα γόνο 1.250 κιλών, η οποία θα έφευγε για Κίνα στην προαναφερθείσα τιμή πώλησης.

Ο 62χρονος καθηγητής είναι ειδικός στις ιχθυοκαλλιέργειες και συνελήφθη μαζί με τον συνάδελφό του και επτά ακόμη συνεργούς, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ