Καθαριότητα και ξενάγηση στην Αρχαία Δωδώνη

arxaia dodoni merigoi

arxaia dodoni merigoi

Ωραία μέρα, ωραία παρέα, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίος σκοπός! Τέταρτη συνάντηση της εθελοντικής ομάδας της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών και των κατοίκων του χωριού Μελιγγοί, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Το σύνθημα “MELIGGOI for DODONI – Φροντίζουμε τα μνημεία μας” ενεργοποίησε πάλι την ομάδα εθελοντών από τους Μελιγγούς προκειμένου να φροντίσουν επιλεγμένα σημεία της Δωδώνης ταυτόχρονα με εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται στα παιδιά της ομάδας, τα Μελιγγιωτόπουλα και τους φίλους τους.

Λίγο μετά τις 11:00’, η ομάδα των περίπου 100 εθελοντών εισήλθε στον αρχαιολογικό χώρο με προορισμό το σημείο εγκατάστασης της ομάδας. Εκεί, ύστερα από τις ανακοινώσεις του προέδρου της Αδελφότητας, χωρίστηκαν οι ομάδες των μεγάλων, τα δε παιδιά ακολούθησαν την φιλόλογο κα Τσίρκα και τους άλλους γονείς με προορισμό την ιερή βελανιδιά και την ιερά οικία στο μαντείο.

Τρεις χειριστές με τα χορτοκοπτικά τους (Βασίλης Βραζέλης, Τάσος Σιώζος και Θωμάς Κωστούλας) ξεκίνησαν τη δουλειά τους στο Βουλευτήριο και το Πρυτανείο με συμπαραστάτες και βοηθούς τους υπόλοιπους εθελοντές, οι οποίοι με γάντια και τσουγκράνες μάζευαν τα κομμένα χόρτα.

Δουλειά, κουβέντα, πειράγματα, αγνάντεμα, καφές, ξενάγηση και παλιές ιστορίες από τον χώρο! Ευχάριστες εικόνες και εμπειρίες.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον αρχαιολόγο κ. Χρήστο Κλίτσα και άκουσαν για τους διαφορετικούς βωμούς, τις διαφορετικές θεότητες, το μαντείο και την ιερή βελανιδιά. Με βάση τις πληροφορίες που τους μεταφέρθηκαν, δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι με κάρτες και τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες που παίξανε με ζωντάνια στο γρασίδι, δίπλα στην ιερά οικία.

Το τελευταίο σημείο καθαρισμού ήταν ο χώρος μπροστά στο αρχαίο θέατρο, όπου έγινε και η τελική κεντρική φωτογράφηση όλης της ομάδας δίνοντας υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση του χρόνου.

Την όλη δράση υποστήριξε χορηγικά η εταιρεία RAINBOW Waters Α.Ε.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ