Καθ’ οδόν για τους Ολυμπιακούς και ο Ιακωβάκης

IAKOBAKISΓια το Λονδίνο αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (31/7) ο κύριος όγκος της ελληνικής ομάδας στίβου που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τα μέλη της αποστολής εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις επτά το πρωί και παρά το πρωινό της ώρας δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για την παρουσία τους στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη.

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος αποχαιρέτισε την ομάδα και ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία.

Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ως …αρχηγός αποστολής, καθώς μετέχει στην 5η ολυμπιάδα της καριέρας του, έφτασε πρώτος στο αεροδρόμιο, ενώ ακολούθησε η Σάβα Λίκα που στα 42 της χρόνια είναι η μεγαλύτερη της ομάδας. Ο τελευταίος που τσέκαρε το εισιτήριο του ήταν ο Λίγο πριν την αναχώρηση δηλώσεις έκανε ο Περικλής Ιακωβάκης ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Αισίως έφτασα στους 4ους Ολυμπιακούς της καριέρας μου. Θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Θα μπορούσα να είμαι πιο αισιόδοξος αν τις τελευταίες εβδομάδες δεν είχα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Είμαι πολεμιστής τόσα χρόνια, θα το ξεπεράσω κι αυτό», είπε ο Ιακωβάκης και σχολίασε για την κούρσα του Λονδίνου: «Στο Σίδνεϊ πήγα για την εμπειρία της συμμετοχής, στην Αθήνα είχα την πίεση της διάκρισης, στο Πεκίνο μπήκα στον τελικό. Στο Λονδίνο νιώθω πως ήρθε η στιγμή να κάνω μια κούρσα, την οποία θα απολαύσω και στην οποία θα μπω μέσα δίχως πίεση». Ταλαιπωρημένος από μια ίωση που τον έχει καταβάλει τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου: «Είναι η πέμπτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δε θέλω να πετάω στα σύννεφα θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ