Κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη τα εμπορικά των Ιωαννίνων

ioannina agora

Ρολά κατεβάζουν την Τετάρτη οι έμποροι των Ιωαννίνων διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου στις 10:30 το πρωί της ίδιας μέρας θα γίνει συγκέντρωση στο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Σύλλογος επιλέγει το παράδειγμα ενός επαγγελματία με εισοδήματα από 10 έως 12 χιλιάδες ευρώ που διατηρεί το κατάστημά του για 12 τουλάχιστον χρόνια και αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα για να καταδείξει την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν έμπορος θα δει τη φορολογία εισοδήματος να εκτοξεύεται. Για παράδειγμα, αν δεν έχει προσωπικό και δηλώνει 10.000 ευρώ εισόδημα, φέτος θα πληρώσει (φορολογία και τέλος επιτηδεύματος) 1.550 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, αν περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα, θα πληρώσει 2.310 ευρώ, παρόλο που το τέλος επιτηδεύματος είναι μικρότερο, αφού πέφτει στην «παγίδα» του «τεκμαρτού εισοδήματος» με τρεις «τριετίες» (10.920 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε τριετία). Δηλαδή, ανεξάρτητα από το ότι ο ίδιος δηλώνει 10.000 ευρώ και τις δύο χρονιές (επομένως δεν είναι καθόλου «φοροφυγάς», όπως λέει η κυβέρνηση), το κράτος θα θεωρεί ότι «κερδίζει» 14.196 ευρώ και πάνω σ’ αυτό θα τον φορολογήσει.

Για τον ίδιο έμπορο και επαγγελματία, αν απασχολεί έναν εργαζόμενο, προστίθεται στο «τεκμαρτό» του εισόδημα και ένα «καπέλο» 10% επί του ετήσιου κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού, επομένως μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, φτάνοντας τα 2.630 ευρώ από 1.550 που είναι σήμερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ