Κατεβάζει ρολά ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

afisa emporikos

afisa emporikos

«Στις 17 Μαΐου κατεβάζουμε ρολά.. Κανένα μαγαζί ανοιχτό»… Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, καλώντας τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία, κρατώντας κλειστά τα καταστήματά τους.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή τη νέα συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο, που προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες μας και ταυτόχρονα δίνει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κάνει νέες περικοπές στην υγεία, στα φάρμακα , στις εξετάσεις. Επεκτείνει παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις, με συνέπεια την επιδείνωση κι άλλο των εισοδημάτων μας από την αύξηση των τιμολογίων.

Για μας τους αυτοαπασχολούμενους, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές (ΕΦΚΑ). Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έρχονται να νομοθετήσουν την αύξηση τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος, κάποιος που με το σημερινό νόμο καταβάλει 157,9 ευρώ το μήνα, με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,1 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα αυξάνει και η αύξηση των εισφορών σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ