Κατεπείγουσα εντολή Υπουργού για έλεγχο σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε όλους τους αθλητικούς χώρους και τις παιδικές χαρές ζητά ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με επιστολή τους προς όλους τους δημάρχους της χώρας. Αφορμή αποτελεί το τραγικό δυστύχημα στην Χίο όπου ένας 19χρονος έχασε την ζωή του. Η συντήρηση των παιδικών χαρών και των αθλητικών χώρων αποτελεί μία από τις βασικές υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το θέμα σίγουρα δεν είναι απλό αλλά έχει αποδειχθεί ότι ανήκει στην κατηγορία αυτών που ταλανίζουν τους Δήμους. Έρχεται στην επικαιρότητα συνήθως μετά από ατύχημα που σημειώνεται σε τέτοιους χώρους. Σημειώνεται δε ότι κατά καιρούς ατυχήματα έχουν καταγραφεί και σε παιδικές χαρές.

Η αδυναμία των δήμων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του έχει ως αποτέλεσμα κυρίως παιδικές χαρές να μένουν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις όπου οι Δήμοι προχωρούν στα απαραίτητα έργα και στην πιστοποίηση όμως ακολουθούν βανδαλισμοί με αποτέλεσμα και πάλι ο χώροι αυτοί να κρύβουν παγίδες και κινδύνους.

Αυτή τη φορά ο Υπουργός ζητά να γίνει πλήρης έλεγχος και μάλιστα να του γνωστοποιηθούν τα στοιχεία σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι δήμοι έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Αυγούστου να καταγράψουν τα προβλήματα και να τα γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο.

Στην επιστολή του ο Υπουργός αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε το βράδυ της 4ης Αυγούστου, ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου. Η κατάρρευση μιας μπασκέτας στο γήπεδο της περιοχής στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, μόλις 19 ετών.

Ζητώ από σας κατεπειγόντως να μεριμνήσετε για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής του Δήμου σας, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να παρέχεται ασφάλεια σε όσους τους χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αποτελεί ευθύνη των δημοτικών αρχών η συντήρηση των χώρων αθλητισμού, των παιδικών χαρών και η διατήρηση της ασφάλειας σε χώρους αναψυχής, αρμοδιότητας των δήμων σας. Αναμένω έως το τέλος Αυγούστου να έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ