Κατεδαφίσεις ρυμοτομούμενων δίπλα στην Αρχαία Αμβρακία

katedafisi ktirio

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των μπαζών του ρυμοτομούμενου κτίσματος στο ευρυχώριο του Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε από νωρίς ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να επιβλέψουν από κοντά τις εργασίες αλλά και να ενημερωθούν από τον εργολάβο για την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.

Μια παρέμβαση ανάσα για την περιοχή, καθώς με την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτίσματος εξασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των περιοίκων και των διερχόμενων πολιτών, ενώ την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου ο Δήμος Αρταίων, την έχει εντάξει στο πλαίσιο του έργου  Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου «Open mall» το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρη την εικόνα της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι με την υπ΄αριθμ. 210/2018 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων καθορίστηκαν τα τμήματα των ιδιοκτησιών που ρυμοτομούνται και στην  συνέχεια κατατέθηκαν τα χρήματα στο ταμείο παρακαταθηκών για τους δικαιούχους, τους οποίους απαλλοτριώθηκε το ακίνητο τους. Έπειτα δημοπρατήθηκε  το έργο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων και αφού υπογράφηκε η σύμβαση από τον εργολάβο του έργου ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες.

Οι εργασίες της μετατόπισης του δικτύου της αποχέτευσης, συμπεριλαμβάνονται στις εργασίες στήριξης των πρανών του Μικρού Θεάτρου της Αμβρακίας. Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, προέκυψε ανάδοχος, όμως διαλύθηκε η εργολαβία με υπαιτιότητα του εργολάβου και στην συνέχεια   εκ νέου δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και βρίσκεται στην φάση της τελικής ανάδειξης του αναδόχου του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ