Καταθέτουν μηνύσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

FORTHGAΜία πρωτοφανή και απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν οι οδηγοί φορτηγών εξ αιτίας της πρόχειρης και αψυχολόγητης απόφασης του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας. Να σημειωθεί ότι συνηθίζονταν τέτοιου είδους αποφάσεις να τις λαμβάνουν οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις οι οποίες έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή τους.

Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν εκατοντάδες φορτηγά να μείνουν εκατέρωθεν του εθνικού δικτύου και οι οδηγοί τους να υποστούν ταλαιπωρία άνευ λόγου καθώς σε πολλά σημεία, όπως στο εθνικό δίκτυο της Ηπείρου δεν υπήρχαν λόγοι για απαγόρευση της κίνησης.

Οι αντιδράσεις λοιπόν ήταν αναπόφευκτες κι έτσι μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο Σύλλογος ιδιοκτητών φορτηγών Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

Όπως υποστήριξε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Τσιμοράγκας, η απόφαση πάρθηκε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος δημιουργώντας αρκετά προβλήματα και στις μετακινήσεις ευπαθών εμπορευμάτων αλλά και στους ίδιους τους οδηγούς που αναγκάστηκαν να σταθμεύσουν στην εθνική οδό χωρίς να έχουν καν τρόφιμα.

Με τη μήνυσή τους οι φορτηγατζήδες αναμένεται να στραφούν τόσο κατά της πολιτείας όσο και κατά των κοινοπραξιών στις οποίες έχουν παραχωρηθεί τμήματα της Εθνικής Οδού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ