Καταθέσεις στεφάνων, δηλώσεις για την Επέτειο Απελευθέρωσης

hroo mpizanomaxon

Στο Ηρώο Μπιζανομάχων, στο κέντρο της πόλης, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Στο χώρο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς ενώ από το απόγευμα θα παραβρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • hrooEpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • hrooEpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • hrooEpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • hroo

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος σε δήλωσή του ανέφερε ότι πρόκειται για μέρα μνήμης, τιμής και στοχασμού. «Μνημονεύουμε και τιμούμε τους προγόνους μας που πριν από 109 χρόνια έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Στοχαζόμαστε τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας αλλά και όλοι μαζί για να παραμείνει η πατρίδα μας ισχυρή σε ένα διεθνές περιβάλλον γεμάτο με κινδύνους και απειλές», τόνισε ο Γιώργος Αμυράς.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. «Γιορτάζουμε την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και του μεγαλύτερου μέρους της Ηπείρου. Για μας είναι μέρα μνήμης και σκέψης για τις υποχρεώσεις μας. Όλα γίνονται με αγώνα και τίποτα δεν χαρίζεται».

Ο  Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δήλωσή του ανέφερε: «Η 21η Φεβρουαρίου είναι η πιο σημαντική ώρα του τόπου μας. Είναι η γενέθλια μέρα της αυτονομίας μετά από πέντε αιώνες σκλαβιάς. Είναι η ώρα της περισυλλογής και του γόνιμου αναστοχασμού. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή όπου οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες κι αυτό το διαπιστώνει ο καθένας από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι επετειακές εκδηλώσεις πρέπει να αποτελέσουν ώρες περισυλλογής, ατομικής και συλλογικής ευθύνης».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη στη δήλωσή της σημείωσε ότι τα διδάγματα από τον αγώνα για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων μένουν ζωντανά. «109 χρόνια μετά τιμούμε τις ηρωικές μάχες που δόθηκαν και τον ηρωικό αγώνα όπου η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη οδήγησαν στην ελευθερία. Το δίδαγμα είναι ότι ο συλλογικός αγώνας και στις μέρες μας μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για την κοινωνία».

Τέλος η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα σε δήλωσή της σημείωσε ότι «η πόλη μας, η χώρα μας έχει βγάλει πάρα πολλούς ήρωες τους οποίους έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε αλλά και να παραδειγματιζόμαστε από τη δράση τους και τη φλόγα που είχαν στην ψυχή τους για τα ιδανικά που εμείς σήμερα θεωρούμε δεδομένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ