Κατάσχουν λογαριασμούς κτηνοτρόφων για τα δάνεια της ΑΤΕ

agro ioan3

agro ioan3

Αντιμέτωποι με την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών είναι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, λόγω των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση δανείων που είχαν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Τις ενέργειες αυτές, που προέρχονται από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, καταγγέλλει η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων με ανοιχτή επιστολή προς όλους τους αρμόδιους.

Μάλιστα τονίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι καθυστερούμενων δανείων λαμβάνουν προειδοποιητικές επιστολές με τις οποίες καλούνται να εξοφλήσουν στο σύνολό τους και σε συγκεκριμένη ημερομηνία μετά την παρέλευση της οποίας χωρίς άλλη ειδοποίηση θα αποσταλούν για βεβαίωση στις κατά τόπους οικονομικές εφορίες.

Τα δάνεια είχαν χορηγηθεί σε κτηνοπτηνοτρόφους με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για ζημιές τις οποίες υπέστησαν και αποτιμώνται σε χιλιάδες ευρώ για κάθε παραγωγό και όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ όπως συμβαίνει σε οφειλές άλλων τάξεων.

«Η ενέργεια αυτή της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση της πρώην Α.Τ.Ε στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο πρέπει να σας υποψιάσει και προβληματίσει σαν πολιτική ηγεσία δεδομένου του ότι έγινε πριν την νομοθετική ρύθμιση την οποία ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Γι’ αυτό σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να αρθεί το μέτρο των κατασχέσεων παράλληλα δε να γίνει άμεσα διευθέτηση του προβλήματος προχωρώντας το Υπουργείο σε γενναία ρύθμιση των δανείων με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δώσει ανάσα στους χιλιάδες κτηνοπτηνοτρόφους οι οποίοι δίνουν αγώνα επιβίωσης μετά την φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη την οποία υπέστησαν η οποία σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και την μακροχρόνια οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας, έβαλαν θηλιά στο λαιμό των παραγωγών και τους οδηγούν στον αφανισμό.

Αν πραγματικά πιστεύετε σε αυτά τα οποία καθημερινά διατυμπανίζετε στα Μ.Μ.Ε για την συμβολή του πρωτογενή τομέα στην έξοδο της χώρας από την κρίση έστω και αυτή την ύστατη στιγμή δώστε λύση στο θέμα άμεσα διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ αργά», τονίζεται στην επιστολή της Ένωσης Αγροτών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ