Κατασχέσεις και για μικροοφειλέτες ΙΚΑ και ΟΓΑ

IKA NEW

IKA NEW

Σε άρση της προστασίας από κατασχέσεις για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ προχωρούν με αποφάσεις τους ΙΚΑ και ΟΓΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, η απόφαση αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά από 1.000 έως 3.500 ευρώ.

Το σύνολο των χρεών που μεταβιβάζονται με αποφάσει των διοικήσεων των δύο ταμείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ξεπερνά τα 2,5 δισ., με τα 2,2 δισ. να προέρχονται από το ΙΚΑ και τα 300 εκατ. από τον ΟΓΑ.

Η απόφαση του ΙΚΑ ελήφθη την 1η Δεκεμβρίου. Οι οφειλέτες αρχικά θα έρθουν αντιμέτωποι με τα σχετικά ειδοποιητήρια και μετά από 15 ημέρες, αν δεν κάνουν ρύθμιση, θα ακολουθεί η έναρξη της διαδικασίας κατάσχεσης και μπλοκαρίσματος λογαριασμών από το ΚΕΑΟ.

Το ΙΚΑ με εγκύκλιο-βόμβα τινάζει στον αέρα τις όποιες μεταβιβάσεις γίνονται στην αγορά ακινήτων καθώς στο εξής θα μπορεί να «κατάσχει» τα οφειλόμενα ποσά που του οφείλουν οι πωλητές κατά τη μεταβίβαση ακινήτου ακόμα και αν οι οφειλέτες του είναι συνεπέστατοι σε ρύθμιση χρεών.

Οι αποφάσεις των δύο ταμείων ελήφθησαν μετά από ερώτημα του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου ενόψει της έκδοσης της υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική – βάσει Μνημονίου – μεταφορά όλων των χρεών των ταμείων στο ΚΕΑΟ απο την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ