Καταπέλτης για τον Λούρο η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος!

louros ergasies

Καταπέλτη αποτελεί η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στον Λούρο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost η έκθεση επιβεβαιώνει στο σύνολό τους, τους ισχυρισμούς που εξ αρχής είχε διατυπώσει ο Δήμος Δωδώνης και δείχνει ως υπεύθυνα για το στέγνωμα του ποταμού τα έργα που εκτελέστηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Έργα για τα οποία, όπως προκύπτει, δεν είχε εκπονηθεί καμία ειδική μελέτη όπως θα έπρεπε για ένα τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα.

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διαπίστωσαν ότι το ποτάμι είχε στεγνώσει για οκτώ περίπου χιλιόμετρα, από το ύψος που ξεκινούσαν οι εργασίες και μέχρι τον Κερασώνα.

Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν όχι μόνο σε απομάκρυνση φερτών υλικών και κοπές δέντρων αλλά και στον καθαρισμό της κοίτης με αφαίρεση όλου του υλικού από τον πυθμένα του ποταμού και πλήρη αλλοίωση της κοίτης.

Επίσης η έκθεση διαπιστώνει διατάραξη στο αδιεπέρατο στρώμα του πυθμένα ενώ στα σημεία που δεν είχαν γίνει επεμβάσεις ήταν εμφανής η προυπάρχουσα στάθμη των υδάτων. Μάλιστα σε κάποια από αυτά έφτανε περίπου τα 50 εκατοστά.

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διαπίστωσαν ότι σε αρκετά σημεία είχε απωλεσθεί η λειτουργία του υδάτινου οικοσυστήματος με την εικόνα να παραπέμπει όχι σε ποτάμι αλλά σε τεχνητή τάφρο στρωμένη με χαλίκι!

Η έκθεση αποτελείται από αρκετές σελίδες και καταγράφει σημείο προς σημείο όσα αντίκρισαν στο Λούρο οι Επιθεωρητές όπως και τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν από κατοίκους, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ