Στην κατάληψη της Πρυτανείας και των οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών και εστιακοί φοιτητές από την Άρτα.

Αιτήματα των φοιτητών είναι η επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου και η δια ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων, η διασφάλιση της διαμονής στις φοιτητικές εστίες και η δημιουργία πλαισίου για την ουσιαστική αντιμετώπιση και προστασία από την πανδημία με συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την διαχείριση ενός πιθανού κρούσματος.

«Μέχρι στιγμής ολόκληρο το πανεπιστήμιο βρίσκεται στον αέρα. Δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία των φοιτητών και τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος. Η τηλε-εκπαίδευση, με πρόσχημα την πανδημία, έχει αντικαταστήσει πλήρως την δια ζώσης εκπαίδευση και προωθείται για να συνεχιστεί η υπολειτουργία των πανεπιστημίων και το «σάπισμα» των δομών, να κοπεί δραστικότερα η δημόσια χρηματοδότηση, να χτυπηθούν το φοιτητικό κίνημα και ο συνδικαλισμός» σημειώνεται στην ανακοίνωση των εστιακών φοιτητών.

Οι φοιτητές καλούν σε πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις έξι το απόγευμα στην Ακαδημία και ζητούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *