Κατάληψη στην Πρυτανεία από τους Εστιακούς

katalipsi pritaneias

Στην κατάληψη της Πρυτανείας και των οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών και εστιακοί φοιτητές από την Άρτα.

Αιτήματα των φοιτητών είναι η επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου και η δια ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων, η διασφάλιση της διαμονής στις φοιτητικές εστίες και η δημιουργία πλαισίου για την ουσιαστική αντιμετώπιση και προστασία από την πανδημία με συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την διαχείριση ενός πιθανού κρούσματος.

«Μέχρι στιγμής ολόκληρο το πανεπιστήμιο βρίσκεται στον αέρα. Δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία των φοιτητών και τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος. Η τηλε-εκπαίδευση, με πρόσχημα την πανδημία, έχει αντικαταστήσει πλήρως την δια ζώσης εκπαίδευση και προωθείται για να συνεχιστεί η υπολειτουργία των πανεπιστημίων και το «σάπισμα» των δομών, να κοπεί δραστικότερα η δημόσια χρηματοδότηση, να χτυπηθούν το φοιτητικό κίνημα και ο συνδικαλισμός» σημειώνεται στην ανακοίνωση των εστιακών φοιτητών.

Οι φοιτητές καλούν σε πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις έξι το απόγευμα στην Ακαδημία και ζητούν:

  • Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους φοιτητές
  • Να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια και την φοιτητική μέριμνα
  • Δημόσια- δωρεάν παιδεία και υγεία με σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ