Κατάληψη σχολείου αλλά από τους γονείς

PARAPOTAMOS_SXΑπό τη αρχή της σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου, η β’ τάξη του σχολείου υπολειτουργεί και μαζί μ’ αυτή και όλο το σχολείο, αφού, όπως αναφέρουν οι γονείς, το τμήμα ανατέθηκε σε δασκάλα που διδάσκει 12 μόνο ώρες εβδομαδιαίως στον παραπόταμο και συμπληρώνει το ωράριο της σε άλλο σχολείο της Ηγουμενίτσας!

Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι τα παιδιά καθημερινά να κάνουν μόνο 2 ώρες μάθημα (Γλώσσα και Μαθηματικά) και τις υπόλοιπες ώρες… στην τάξη να διδάσκει όποιος δάσκαλος τυχαίνει να έχει κενό… ή να εγκαταλείπει δάσκαλος το δικό του τμήμα για να… “φυλάξει” τα παιδιά της β’ τάξης!

Ταυτόχρονα στο ίδιο σχολείο, λείπουν οι δάσκαλοι ειδικοτήτων όπως Αγγλικών, Μουσικής κ.α. με αποτέλεσμα 2 μήνες σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι 64 μαθητές του σχολείου να μην έχουν σταθερό πρόγραμμα και να μη διδάσκονται όσα από το πρόγραμμα προβλέπονται!

Είδαν κι απόειδαν οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου και αφού υπομονετικά κατέφυγαν στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και στην περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου και λύση δε βρήκαν… αποφάσισαν να καταλάβουν το σχολείο… ζητώντας να… βρεθεί δάσκαλος να διδάξει τα παιδιά τους!

Η επιστολή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αναφέρει:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Κατάληψη σχολείου».

Κύριε Δ/ντή Εκπ/σης Θεσπρωτίας,

Μετά από την επίσκεψη μας στο γραφείο σας για το θέμα της δασκάλας της Β’ τάξης του σχολείου μας καθώς και την έλλειψη καθ Αγγλικών και έλλειψη έξι (6) ακόμη διδακτικών ωρών και την αθέτηση της υπόσχεσής σας για συνάντηση μαζί μας στο χώρο του σχολείου μας, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς επίσης και την αδυναμία της Περιφερειακής Δ/ντριας να δώσει λύση στο θέμα, αποφασίσαμε ομόφωνα, μετά από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, να προχωρήσουμε σε κατάληψη του σχολείου την Τετάρτη 24/10/2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ