Καταγραφή ζημιών από τον σεισμό… Ρωγμές σε σπίτια, έλεγχοι στα σχολεία

Επτά σεισμικές δονήσεις μεγέθους μέχρι 2,5 Ρίχτερ σημειώθηκαν με το ίδιο επίκεντρο στο οποίο καταγράφηκε ο σεισμός των 5,2, στην θαλάσσια περιοχή 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας σε εστιακό βάθος περίπου 5 χιλιομέτρων. Η ανησυχία είναι έντονη και οι επιστήμονες παρακολουθούν από κοντά το φαινόμενο. Μεγάλες ζημιές δεν έχουν αναφερθεί. Καταγράφονται ωστόσο ρωγμές και πεσμένοι σοβάδες σε σχολικά κτίρια αλλά και σε κατοικίες κυρίως στην περιοχή των Λευκαδίτικων αλλά και στην Λ.Ειρήνης. Φαίνεται ωστόσο, ότι περισσότερο έχει πληγεί η παραλιακή ζώνη, προς το Κανάλι και την Καστροσυκιά, όπως σημειώθηκαν πτώσεις βράχων στους δρόμους.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης ήδη έχουν κινηθεί μηχανήματα για την απομάκρυνσή τους.

Μέσα στην Πρέβεζα σημειώθηκαν πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια ενώ κάποια μαγαζιά και σουπερ μάρκετ δεν έχουν ανοίξει μέχρι αυτή την στιγμή αφού τα είδη που έχουν πέσει στο πάτωμα καθιστούν αδύνατη την είσοδο πελατών. Ενα παλιό σπίτι στην οδό Μεσολογγίου (το οποίο ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα) κατέρρευσε ενώ πτώσεις σοβάδων καταγράφηκαν και σε νεώτερες κατοικίες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος ο οποίος μαζί με 4 κλιμάκια μηχανικών πραγματοποιούν αυτοψίες στα σχολεία καλεί τους πολίτες που διαπιστώνουν ζημιές σε κτίρια να κάνουν σχετική δήλωση στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης συνιστά ψυχραιμία υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα σχολεία τα οποία και ελέγχονται από τους μηχανικούς. Να σημειώσουμε ότι από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δε παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στατικότητας.

Ο ίδιος εξάλλου από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε επαφή με τους διευθυντές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Σαράφογλου και Κώστα Καμπουράκη ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται μαζί τους σε σχολεία (όπως το Δημοτικό του Μυτικα και το 7ο Νηπιαγωγείο ) που οι διευθυντές έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν προβλήματα. Να σημειώσουμε ότι από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δε παρουσιάζει κάποιο σχολείο πρόβλημα στατικότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί κανονικά. Ως ευτύχημα χαρακτηρίζει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Πρέβεζας του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν μέσα στην θάλασσα τονίζοντας ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει όπου χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ