Καταγγελίες του ΕΚΙ για απόκρυψη κρουσμάτων

covid test

Τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού σε μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο η διοίκηση του οποίου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και την Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι υπάρχουν αναφορές εργαζομένων από δύο μεγάλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της περιοχής για απουσία μεγάλου αριθμού συναδέλφων τους από την εργασία και για εντεινόμενη φημολογία περί εκτεταμένης διασποράς κρουσμάτων λόγω συγχρωτιμού των εργατών στην παραγωγική διαδικασία.

«Παράλληλα είμαστε αποδέκτες καταγγελιών για απαίτηση της εργοδοσίας είτε να μην αποκαλύπτονται πιθανά κρούσματα είτε σε ενδεχόμενη διενέργεια διαγνωστικού τεστ να δίνονται στοιχεία συγγενικών προσώπων ώστε να μην στοχοποιείται η επιχείρηση. Αποτέλεσμα η παρεμπόδιση πραγματοποίησης ιχνηλάτησης εντείνοντας τον κίνδυνο διασποράς του ιού στην πόλη μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απέσπασε την δέσμευση για άμεση διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ στο σύνολο των εργαζομένων από εξουσιοδοτημένο υγειονομικό κλιμάκιο συμβεβλημένο με την Περιφέρεια.          

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ