Καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ψέματα κι ανακρίβειες απαντά ο Δήμος

dimarxeio-zitsas

Την άμεση απάντηση του Δήμου Ζίτσας προκάλεσε η καταγγελία της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» για ανάθεση σε εργολάβους που κατέθεσαν την μικρότερη έκπτωση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή της η παράταξη, με την διαδικασία του κατεπείγοντος ανατέθηκε η διενέργεια της υπηρεσίας άρσης καταπτώσεων σε τρεις από τους δέκα εργολάβους που υπέβαλλαν οικονομική προσφορά, όχι όμως στους τρεις με την μεγαλύτερη έκπτωση αλλά σε εκείνους με την μικρότερη.

Μάλιστα επέρριπταν ευθύνες στην Δημοτική Αρχή γιατί ο ένας εκ των τριών εργολάβων έχει συγγενική σχέση με δημοτικό σύμβουλο.

Η απάντηση από την Δημοτική Αρχή Ζίτσας δόθηκε σε υψηλούς τόνους.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε η συγκεκριμένη ιστορική ρήση που αναφέρεται για τους ανθρώπους που στη θλίψη και την απογοήτευσή τους ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν την αλήθεια, σημειώνει και συνεχίζει:

Ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» σε ανακοίνωση που εξέδωσε δεν μπορεί να κρύψει τη θλίψη και την απογοήτευσή του, καθώς στο Δήμο Ζίτσας δεν υπήρξαν προβλήματα από τη διαχείριση της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, με ψέματα και ανακρίβειες προσπαθεί να διαστρεβλώσει για ακόμη μία φορά την πραγματικότητα.

ΨΕΜΑ 1ο:  Η ανάθεση δεν έγινε σε εργολάβους που έδωσαν τη μικρότερη έκπτωση, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του. Γιατί με την ανάθεση της υπηρεσίας ορίστηκε η αμοιβή όλων με το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης ανά τύπο μηχανήματος δηλαδή, 15% και 21% και σύμφωνα με αυτό θα πληρωθούν, όπως αναφέρεται και στην υπ’ αριθμ.46/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. Επομένως, προκύπτει όφελος για το Δήμο.

ΨΕΜΑ 2ο:  Για να στηρίξει τις ανακρίβειες, στην ανακοίνωσή της η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», «βαπτίζει» εσκεμμένα την επωνυμία της επιχείρησης «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΡΩΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΧΙΟΝΙΟΥ & ΠΑΓΟΥ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ» ενός εκ των εργολάβων, ως κατάσταση εργασιών. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!!! Όσο για την αναφορά στη συγγενική σχέση με Δημοτικό Σύμβουλο, ας μας πουν από πότε η συγγένεια με αιρετό αποτελεί ασυμβίβαστο στην  αναζήτηση του μεροκάματου.

Επειδή το αστείο τελειώνει κάπου εδώ κύριοι, αρκετά με τα ψέματα. Οι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας και αυτές τις ημέρες αντιλήφθηκαν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται, αλλά και ποιος μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά τους.

 Τα υπόλοιπα, απλά αφορούν τους εσωτερικούς σας διαγκωνισμούς……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ