Καταγγελίες μεταξύ εργαζομένων και παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ

panepistimiako nosokomeio

Σε μία καταγγελία προϊσταμένης νοσηλεύτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κατά συναδέλφου της στελέχους της νοσηλευτικής διεύθυνσης του Νοσοκομείου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Από την ανακοίνωση προκύπτουν πολλά ερωτήματα ως προς το περιεχόμενο των καταγγελιών, για τα οποία η ΑΔΕΔΥ δεν παρέχει επαρκή στοιχεία.

Το νομαρχιακό τμήμα, όπως σημειώνει ανέλαβε πρωτοβουλίες για την διευθέτηση του ζητήματος με κλήση των εμπλεκόμενων στη συνεδρίαση, όμως δεν υπήρξε θετική εξέλιξη.

Η απόφαση

Η απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος όπως δημοσιοποιήθηκε αναφέρει:

1.            Θεωρεί ότι αρκετά από όσα ανέδειξε η καταγγελία, , παραμένουν χωρίς απαντήσεις και προκαλούν πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα με τον τρόπο που τα αντιμετώπισε η Διοίκηση και το Πόρισμα της Προκαταρκτικής εξέτασης.

2.            Πιστεύει ότι με αυτήν την αντιμετώπιση, η “πληγή” παραμένει ανοιχτή, διαμορφώνοντας και εντείνοντας ένα κλίμα έντασης και φόβου στον χώρο εργασίας, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

3.            Θεωρεί ότι περιστατικά όπως το συγκεκριμένο, πρέπει να λύνονται εν τη γενέσει τους από τα πρωτοβάθμια Σωματεία από θέσεις αρχής και οι αποφάσεις τους να δημοσιοποιούνται στα μέλη τους.

4.            Εκτιμά, επίσης, ότι οφείλουν ΟΛΟΙ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δρώντας συλλογικά και υπεύθυνα ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε σαν κοινωνία, που τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα μας πλήττονται καθημερινά. Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός που το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε την διοίκηση του ΠΓΝΙ για άδικες, αναιτιολόγητες και παράνομες καρατομήσεις.

5.            Καθήκον όλων μας είναι να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και σε αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας για την οριστική διευθέτηση, με προφανή στόχο να λάμψει η Αλήθεια και το «περί δικαίου αίσθημα», όπως είναι ζητούμενο από τους εργαζόμενους.

Καλεί την διοίκηση να μην διερευνά με επιφανειακό τρόπο τόσο σοβαρά ζητήματα, και να αποδίδει δίκαιο με διάφανο τρόπο και  χωρίς μεροληψίες.

Καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να κατανοήσουν ότι έχουν βαριά ευθύνη στο να διατηρείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε κάθε χώρο εργασίας.

Τέλος  στην  αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων καλεί τους “πρωταγωνιστές” με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας και με τις αναγκαίες  εξηγήσεις, να προσπαθούν να κλείσουν με δίκαιο τρόπο οριστικά κάθε τέτοιο  ζήτημα.  Όποιος δεν επιλέξει να βαδίσει το δρόμο της σύνεσης, της λογικής και της συναίνεσης και επιλέγει τον δρόμο της αλαζονείας , να ξέρει ότι  στην πλειοψηφία των εργαζομένων θα έχει καταδικαστεί ως ο “απόλυτος υπαίτιος”. Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ