Καταγγελίες για υψηλόβαθμα στελέχη της «Κιβωτού» και ξυλοδαρμούς σε Βόλο και Πωγωνιανή

kivotos

Κλήση σε έναν 15χρονο που φιλοξενείται στην «Κιβωτό» της Πωγωνιανής προκειμένου να καταθέσει σχετικά με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιδόθηκε τις τελευταίες ώρες.

Το συγκεκριμένο παιδί είχε μεταφερθεί από την δομή του Βολού, η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Εν τω μεταξύ ένα από τα παιδιά που πέρασαν πολλά χρόνια στις δομές του Βόλου και της Πωγωνιανής και σήμερα έχει ενηλικιωθεί, μίλησε στην ΕΡΤ και τον Βασίλη Σιώμο αποκαλύπτοντας ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού» που μετέβαινε από την Αθήνα ασκούσε βία στα παιδιά.

Μάλιστα ανέφερε ότι είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος παιδιών και στην Πωγωνιανή.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή. Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός τον κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Οι συνθήκες διαβίωσης, το φαγητό στην δομή της Πωγωνιανής, ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλλονται πως χτύπησαν παιδιά. Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ