Καταγγελίες από φιλόζωους.. Παράνομο καταφύγιο στη Φιλιππιάδα, άρρωστα και νεκρά ζώα

skilia fiippiada

Στο προσκήνιο έρχεται για μία ακόμη φορά ένας πρόχειρος χώρος φιλοξενίας αδέσποτων που λειτουργεί στην περιοχή της Φιλιππιάδας.

Το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει και πριν μερικούς μήνες την επικαιρότητα με αποτέλεσμα τότε να ληφθούν ορισμένα μέτρα για τον ευπρεπισμό του χώρου.

Όπως αναφέρουν ωστόσο φιλόζωοι της περιοχής που έχουν καταγράψει και βίντεο ο χώρος λειτουργεί και πάλι ενώ εντόπισαν και νεκρά ζώα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, εθελοντές είχαν φτάσει και πάλι στο συγκεκριμένο παράνομο κυνοκομείο του δήμου, και είχαν απελευθερώσει πάνω από 80 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία –όπως είχαν καταγγείλει τότε – είχαν βρεθεί δεμένα, άρρωστα, να επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι οργανώσεις είχαν προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του Δήμου Ζηρού.

Ο Δήμος Ζηρού παραδέχεται ότι διατηρεί το παράνομο κυνοκομείο στο συγκεκριμένο χωράφι, έως ότου να δημιουργηθεί ένα δημοτικό καταφύγιο. Έως τότε φιλοξενούν τα αδέσποτα στον συγκεκριμένο χώρο, και -όπως λένε- του προσφέρουν στείρωση και θεραπείες. Όσο για τα νεκρά ζώα, οι εκπρόσωποι του δήμου κάνουν λόγο για προβοκάτσια.

«Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ένα πρόβλημα: ένας φιλόζωος, ο οποίος είχε σκυλιά και τα πρόσεχε, άνοιξε τις πόρτες και τα άφησε, και αναγκαστήκαμε και βάλαμε αυτά τα σκυλιά προσωρινά εκεί. Ξέρετε, όταν είναι ένα σκυλάκι αδέσποτο, κάποιο αρρωσταίνει και μπορεί να ψοφήσει. Μπορεί κάποιος να κάνει μια προβοκάτσια και να πάει να αφήσει ένα σκυλάκι ψόφιο. Δεν υπήρχαν ψόφια σκυλάκια εκεί πέρα, είναι προβοκάτσια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζηρού-Φιλιππιάδας, Χρήστος Γκάρτζιος

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, πλέον ο κάθε δήμος πρέπει να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα περισυλλογής, περίθαλψης, σήμανσης, στείρωσης και υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ