Καταγγελία- κατάθεση ζωής από την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα

boukouvala

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Γιαννιώτικου αθλητισμού.

Με διακρίσεις και μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 38χρονη αθλήτρια του τζούντο συγκλονίζει με την κατάθεση ψυχής που κάνει και μαζί τις αποκαλύψεις για όσα βίωσε στα χρόνια του πρωταθλητισμού.

Αποδέκτης της επιστολής της είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα καταγγέλλει τα κακώς κείμενα του αθλήματος αλλά και τις απάνθρωπες συνθήκες που βρήκε απέναντί της κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλει πως ξυλοκοπήθηκε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο

Απειλήθηκεη ζωή της καρκινοπαθούς μητέρας της…

Βρέθηκε αντιμέτωπη με απάνθρωπες συνθήκες, καθώς καθόταν στο πάτωμα, είχε έλκος και έφτασε ακόμα και στα όρια της ανορεξίας ενώ βρέθηκε στη μαύρη λίστα της ομοσπονδίας καθώς αρνήθηκε να υπογράψει ένα συμβόλαιο με το οποίο δεν συμφωνούσε.

«Από ό,τι καταλαβαίνετε, κύριε υπουργέ, όλα είναι ένα παιχνίδι καλά στημένο στο βωμό του χρήματος με θύματα τους αθλητές που δεν θέλουν να είναι σε κλίκες και δεν θέλουν να είναι πιόνια.

Σήμερα βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη παλεύω με τον πόνο τον σωματικό γιατί από τις κακουχίες και τους ξυλοδαρμούς έχω πρόβλημα στον αυχένα μου και κινδυνεύω με μικρή αναπηρία στα χέρια αλλά και στον ψυχισμό μου που μου άφησαν όλα αυτά.

Και αναρωτιέμαι: Ο αθλητισμός είναι εκπαίδευση σωματική και ψυχική και η προώθηση του πολιτισμού μας ή η διέξοδος για ξέπλυμα χρήματος και πολλά άλλα….

Δεν με νοιάζει η δημοσιότητα και δεν τη επιδιώκω, γι’ αυτό και γράφω σε εσάς απευθείας.

Με νοιάζει μόνο να καθαρίσει ο χώρος του judo και να φύγουν κάποιοι άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι» αναφέρει στον επίλογο της επιστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ