Καταγγελία για τις συνθήκες κράτησης 55χρονου που πάσχει από καρκίνο

kratitiria

Πήρε «κούρσα» από την Λαμία. Υπήκοο Αλβανίας ο οποίος ζει στην πόλη για περισσότερα από 25 χρόνια. Έκανε την οικογένειά του εκεί και ήθελε να ταξιδέψει επειγόντως μέχρι τα σύνορα προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του για την κηδεία συγγενικού του προσώπου.

Έμοιαζε μια κούρσα ρουτίνας που όμως εξελίχθηκε σε δυσάρεστη περιπέτεια για τον οδηγό του ταξί. Φτάνοντας στα Γιάννινα, έγινε έλεγχος από την αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι ο υπήκοος Αλβανίας βρισκόταν παράνομα στην χώρα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον του ταξιτζή είχε διαβατήριο όχι όμως και άδεια παραμονής στη χώρα.

Ο οδηγός του ταξί οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Οι συγγενείς του καταγγέλλουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται καθώς ο 55χρονος πάσχει από καρκίνο και έχει αναπηρία 80%.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kratitiria1

«Παρά την ενημέρωση των αστυνομικών που επαλείφθηκαν στο συμβάν για το πρόβλημα υγείας του κρατούμενου τον έβαλαν σε κρατητήρια με άθλιες συνθήκες διαβίωσης για ευάλωτα-ευπαθή άτομα, χωρίς να λάβουν υπόψη τους το σοβαρό πρόβλημα υγείας του. Ο εν λόγω άντρας χειρουργήθηκε πρόσφατα και υποβλήθηκε σε θεραπείες» αναφέρει συγγενικό πρόσωπο του κρατούμενου σε επικοινωνία που είχε με το Epiruspost.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kratitiria2

Σημείωσε επίσης ότι η οικογένεια αυτό που ζητά είναι ανθρώπινες συνθήκες κράτησης ωσότου οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και τελειώσει η περιπέτεια.

Συμπληρώνει ακόμη ότι για κάθε οδηγό ταξί είναι εξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος στα έγγραφα κάθε αλλοδαπού ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα της παραμονής του στη χώρα ή όχι.

Η οικογένεια του 55χρονου έχει επικοινωνήσει τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων αναφέροντας τα προβλήματα υγείας όσο και με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ