Καταγγελία για απόκρυψη κρουσμάτων στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων

covid19

Συστηματική προσπάθεια απόκρυψης κρουσμάτων στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων.

  «Καταγγέλλουμε την συστηματική προσπάθεια απόκρυψης κρουσμάτων που γίνεται στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων. Ακολουθώντας την γραμμή κυβέρνησης και εργοδοτών ότι «όλα είναι ατομική σας ευθύνη, εμείς ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε, για την πανδημία φταίνε οι εργαζόμενοι, οι ανεμβολίαστοι και ο λαός που δεν προσέχει», ο όμιλος έχει αφήσει τον ιό να σέρνεται στο κατάστημα. Αυτό την ώρα που έχουμε μπει για τα καλά στο 5ο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται κατακόρυφα, και τους θανάτους στην χώρα μας να έχουν ξεπεράσει τις 22.000. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ μετρούν πλέον δυο νεκρούς από την πανδημία.

  Η πανδημία δεν σταματάει έξω από τις πόρτες των καταστημάτων. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πέραν των σχολείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, βασικός χώρος μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού είναι οι χώροι δουλειάς. Το ΙΚΕΑ δεν λειτουργεί στο κενό, και η συσσώρευση κρουσμάτων σ’ αυτό, αυτό αποδεικνύει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συμπληρώνει ότι η ενημέρωση των εργαζομένων είναι ανύπαρκτη και οι ίδιοι αισθάνονται απροστάτευτοι.

«Για να μην επηρεαστούν όμως οι στόχοι και τα κέρδη του ομίλου, η ενημέρωση των εργαζομένων είναι ανύπαρκτη και το αν θα την «αρπάξει» κάποιος είναι καθαρά θέμα τύχης. Όλα επαφίενται στην στόμα με στόμα ενημέρωση μεταξύ συναδέλφων και τις εικασίες, αφήνοντας στην ουσία απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

  Τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο της κυβέρνησης και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της εργοδοσίας, βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων» σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ