Καταγγελία ΕΚΑ: Απέλυσαν συνδικαλιστή παραμονές των εορτών…

eka arta

eka arta

To Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας που παραμονές εορτών προχώρησε σε εκδικητική, όπως την χαρακτηρίζει, απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Η απόλυση ήρθε μια μέρα μετά την απαίτησή του, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης το δώρο των Χριστουγέννων την τελευταία μέρα της προθεσμίας 21 Δεκέμβρη, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, αφού πρώτα η επιχείρηση είχε ενημερώσει πως θα δώσει το δώρο στα μέσα Γενάρη. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ένα μήνα και δεν έχουν πάρει το επίδομα άδειας με αποτέλεσμα να μπορούν να κάνουν γιορτές!

Σε παρέμβαση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην επιχείρηση από εκπρόσωπους σωματείων και άλλους εργαζόμενους για να παρθεί πίσω η απόλυση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού απείλησε με νέες απολύσεις, ενώ στην συνέχεια κάλεσε την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ