Καταγγελία από τους ιδιοκτήτες για εκτεταμένα επεισόδια στην Καλλάρη

kalari trapezakia

Πέντε μέρες μετά τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναθηναικό, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της οδού Καλλάρη καταγγέλλουν εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν, περιγράφουν πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής και καυτηριάζουν την απουσία έγκαιρης παρέμβασης της αστυνομίας.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «οπαδοί δύο ομάδων, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννενα, ενεπλάκησαν αγρίως  σε οπαδικό καβγά, ο οποίος εξελίχθηκε σε σχεδόν εμπόλεμη σύρραξη, με  καπνογόνα, ιπτάμενες καρέκλες και τραπέζια από τα γύρω καταστήματα,  ποτήρια, μπουκάλια, σπασμένα γυαλιά, πέτρες και κομμάτια από πλάκες  πεζοδρομίου. Οι οπαδοί δεν φαίνεται να είχαν επίγνωση των πράξεών τους,  καθοδηγούμενοι από τον φανατισμό τους, γιατί από καθαρή τύχη δεν γίνανε σοβαροί τραυματισμοί».

Όταν αποχώρησαν άφησαν πίσω τους σκηνικό βομβαρδισμένης περιοχής, σοκαρισμένους ανθρώπους και υλικές ζημιές.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναφέρουν ότι η αστυνομία παρουσιάστηκε μετά από σαράντα λεπτά και αφού τα επεισόδια είχαν λάβει τέλος.

«Ως ιδιοκτήτες καταστημάτων  της Καλλάρη και χρόνια αγωνιζόμενοι για την εύρυθμη λειτουργία του  δρόμου, επιλέγουμε να καταγγείλουμε δημόσια την εξαιρετικά προκλητική  στάση της αστυνομίας, που κατά τη γνώμη μας στοιχειοθετεί μια  στοχοποίηση της Καλλάρη.

Διότι η παρουσία της αστυνομίας στο δρόμο  μας, είναι πάντα άμεση και δυναμική όταν δεν υπάρχει κίνδυνος ή ανάγκη,  παρά πρόθεση εκφοβισμού των καταστηματαρχών, των εργαζομένων, των  θαμώνων και των διερχομένων της οδού. Τη μοναδική φορά που θα ήταν  απαραίτητη η παρέμβαση της αστυνομίας, έλαμψε δια της απουσίας της, αλλά  και διά της αδιάφορης στάσης της , όταν τελικά εμφανίστηκε.

Δεν  επιλέγουμε να κάνουμε καταγγελία κατ’ αγνώστων, διότι δεν θέλουμε και  δεν πρέπει να βαλθούμε ενάντια σε κάποιο άτομο (πιθανόν νεαρό ηλικιακά),  έχοντες γνώση ότι οι οπαδικές συμπεριφορές είναι πρόβλημα κοινωνικό,  απορρέει από παθογόνα ζητήματα που δεν αφορούν μια μονάδα μόνον, αλλά  εκφράζουν το συλλογικό κοινωνικό και πολιτισμικό μας επίπεδο.

Ως  εκ τούτου, απαιτούμε από την αστυνομία, όχι επιπλέον άκρατη ή  ανεξέλεγκτη αστυνόμευση, αλλά ουσιαστική προστασία του πολίτη και της  κοινωνίας, με διακριτικότητα και σεβασμό.

Επίσης καλούμε τους  συνδέσμους όλων των ομάδων να καλλιεργούν συνθήκες άμιλλας και  φιλαθλητισμού αντί καταστάσεων χουλιγκανισμού και λανθασμένης (ενίοτε  επικίνδυνης) εκτόνωσης.

Ουσιαστική μας πρόθεση, πέραν της  επιβίωσης των καταστημάτων μας,  η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της  πόλης μας, αλλά και η επιβίωση του πολιτισμού» αναφέρουν στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ