Καταδικάζουν τον βανδαλισμό του νεκροταφείου

evraiko nekrotafeio

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό των Ελλήνων Εβραίων για τη σύληση τάφου στο  εβραϊκό νεκροταφείου Ιωαννίνων. Ο βανδαλισμένος τάφος βρέθηκε στις 5.8.2021 ανοιχτός, με διάσπαρτα σπασμένα μάρμαρα, και ξεκολλημένη την ταφόπλακα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την ντροπιαστική αυτή πράξη των ιερόσυλων που καταδεικνύει ότι το μίσος των δραστών οδηγεί σε ανίερες εκδηλώσεις βίας και φανατισμού.

Το εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων έχει γίνει στόχος αντισημιτικού μίσους και έχει υποστεί αλλεπάλληλους βανδαλισμούς στο παρελθόν.

Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Το Εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων δεν είναι μόνον ο τόπος ανάπαυσης των Εβραίων της πόλης, είναι τόπος μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της πόλης των Ιωαννίνων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

H N.E ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Ιωαννίνων καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επίθεση  βανδάλων  σε τάφο συμπατριώτη μας στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων. «Θεωρώντας αυτονόητη την καταδίκη από κάθε πολίτη, φορέα, πολιτικό κόμμα και συλλογικότητα, καλούμε τις αστυνομικές αρχές να φροντίσουν για την σύλληψη των βανδάλων και την προστασία του νεκροταφείου ώστε να αποτραπεί   οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια βεβήλωσης των τάφων  συμπολιτών μας, που βίωσαν και επέζησαν της φρίκης του Ναζισμού», αναφέρεται.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων.

«Σε μια πόλη που ο πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας έχει βαθιές ρίζες δεν χωρούν τέτοιες ενέργειες μίσους που βεβηλώνουν, όχι μόνο τα μνήματα, αλλά και τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού» τονίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ