Καταδικάζει τις ύβρεις η Διεύθυνση Εκπαίδευσης

PAREL1Με μία λιτή πλην όμως σαφή ανακοίνωση η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και η Διευθύντρια Φιλιώ Νόκα Ζαράχη καταδικάζει τις ακραίες, όπως τις χαρακτηρίζει συμπεριφορές μαθητών που εκδηλώθηκαν στην παρέλαση.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση είναι εάν θα ελεγχθεί η παρότρυνση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκληθεί σύσκεψη με τους Διευθυντές όλων των Σχολείων για να εξεταστεί κι αυτό.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Η Περ/κή Δνση Εκπ/σης Ηπείρου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ανέδειξε μέσα από μια σειρά επιτυχών εκδηλώσεων τη σημασία της εθνικής επετείου για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων.

Όμως σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτές που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή παρέλαση και μάλιστα όταν πηγάζουν από μαθητές, γιατί αλλοιώνουν το νόημα της παρουσίας τους σε αυτή. Οι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες θα πρέπει να έχουν άλλο χώρο, χρόνο και τρόπο έκφρασης. Είναι λυπηρό να χρησιμοποιούνται μαθητές για λάθη ή και παραλείψεις των μεγάλων.

Ο ρόλος του σχολείου είναι ο σεβασμός προς την άλλη άποψη γι’αυτό και πρέπει οι ηγεσίες των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί, μέσα από μια παιδαγωγική προσέγγιση, να ενθαρρύνουν μια δημιουργική και υγιή στάση ζωής των μαθητών μας.

Αυτό πρέπει να κρατήσουμε σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ